Talent- og Elitekoncept

  • 2024-03-15

Velkommen til vores nye støttekoncept for dig, der enten er et ungt talent på vej fremad, eller allerede er veletableret eliteudøver!

Vi har som klub vist, at vi kan formå at føre egne talenter frem til at stå på den største scene i verden ved EM, VM og OL, og det er en ambition som vi vil fortsætte med at forfølge. Vi vil fortsat udvikle deltagere fra Hvidovre til ikke kun at kvalificere sig, men også at gøre en god figur ved EM, VM og OL.

Vi vil gøre det med respekt for, at det er en kompliceret og langstrakt proces at forløse dit potentiale som atlet, og med forståelse for at det er en rejse med fantastiske oplevelser, men også med udfordringer, hvor du undervejs ikke kun udvikler dig som atlet, men også som menneske.

Det er en dannelsesrejse, som kun kan nå sit slutmål, hvis du som atlet også formår at indse, at det kun kan lade sig gøre ved at samarbejde med mange dygtige og passionerede mennesker rundt om dig. Atletik er for enere, men du får kun udlevet dit fulde potentiale, hvis du også er en teamplayer.

Som klub vil vi gøre alt vi kan for at skabe de rigtige rammer, hvor vi hele tiden er åbne overfor at gøre tingene endnu bedre.

Her kan du læse meget mere om rejsen mod stjernerne, vores værdier på den rejse, og hvordan vi vil forsøge at hjælpe og udfordre dem der både kan, og ikke mindst vil, til at opnå deres drømme!

 

Rejsen fra at være ungt talent til at blive verdensklasseatlet

Har du drømmen inde i dig, men er usikker på, hvordan rejsen skal forløbe, så kig på vores beskrivelse af rejsen fra at være ungdom til en dag at være verdensklasseatlet.

 

Vores elitestøttesystem – hvad skal der til?

Nogle mener at økonomi er den vigtigste forudsætning for at blive verdensklasseatlet, hvis man er et stort talent. Vores holdning er, at økonomi er vigtig, men det er kun en enkelt brik – om end en vigtig en – i et stort og komplekst puslespil. Klubben støtter økonomisk op om alle vores talentfulde atleter ved at ansætte dygtige og engagerede trænere, at tilbyde optimale træningsmuligheder, og ved at have en stab der hele tiden arbejder for at forbedre vores, og dermed jeres, vilkår. Og så forsøger vi også at hjælpe ved at tilbyde økonomisk støtte direkte relateret til dine sportslige udgifter gennem vores elitestøttesystem.

Se herunder hvad der skal til af resultater undervejs i din karriere for at realisere drømmen, og se hvor det placerer dig i vores elitestøttesystem.

Krav ungdom 16-22 år   -   Krav til senior

Vores ungdomskrav tager udgangspunkt i European Athletics krav til EM U23/U20/U18, og så har vi defineret 5 niveauer, der bygger op til det EM-kravet. Hvis du er senior atlet, så er udgangspunktet i hver enkelt øvelse det årsbedste resultat, som den sidst kvalificerede atlet havde op til det sidste EM. Det niveau har vi brugt til at udvikle de 7 seniorniveauer som vi opererer med. Med systemet er det muligt at sammenligne på tværs af discipliner, køn og aldersgrupper, hvilket er helt unikt!

 

Vores elitestøttesystem – hvad kan du opnå støtte til?

Når man udvikler sig fra U18-talent og op til at være international eliteudøver som senior, så stiger muligheden også for at få økonomisk tilskud fra klubben. Vores filosofi har altid været, at der altid skal være en vis form for brugerbetaling, så man også på sin egen pengepung kan mærke, at det koster noget at satse. Det er derfor også kun et tilskud vi kan give, og vi giver det kun, hvis det giver mening ift til at udvikle dit sportslige niveau. Se herunder hvad du kan opnå af støtte, og hvad vi støtter op om:

Hvad kan man opnå af støtte som ungdom

Hvad kan man opnå af støtte som senior

 

Atleter og aftaler

Struktur og aftaler er essentiel for dig som satser på at udleve dine drømme som eliteudøver, da det giver sikkerhed og ro i maven. Du ved hvad man kan regne med. Derfor har vi lavet det, som vi kalder en atlet aftale, hvor der står hvad den økonomiske støtte kan bruges til, samt de forventninger der er et i sådan samarbejde.

Hvis du vil se, hvem der lige nu er inde i vores støttestøttekoncept baseret på resultatet fra 2022- og 2023-sæsonen, så finde du alle navnene på vores atlet oversigt.

 

Hvis du har spørgsmål, så er du altid velkommen til at kontakte klubbens sportschef, Michael Bruun Jepsen.


Kontaktpersoner

Michael Bruun Jepsen
Sportschef
sportschef@hvidovre-atletik.dk
Tlf.: +45 2729 2519