Ungdom

  • 2023-10-25

Atletik
Atletik er en sportsgren der består af forskellige discipliner. Grundelementerne i atletik er spring, løb og kast og derfor træner vi på børne- og ungdomsholdene en masse af det. Der er rigtig mange discipliner indenfor atletikken og på holdene træner vi de discipliner der hører til aldersgruppen.

Der er ikke børnetræning i skolernes ferie (Hvidovre kommune).

Info til nye medlemmer
I folderen herunder kan du læse nogle praktiske infomationer om klubben.

Øvelsesoversigt

Atletikken trænes aldersdifferentieret hvilket også har betydning for de enkelte øvelser, eks. vægten på en kugle og højde/afstand på hækkene. Herunder kan I hente DAF officielle oversigt.

Sandkasse atletik (3-5 år)
Sandkasseatletik er sjov med atletik for børn på 3 til 5 år, i følge med én forældre! Styrk dit barns motorik med leg og bevægelse. Gennem leg, små konkurrencer, sjov og ballade udfordrer vi dit barns (og din) motorik, balance og kondition. Vi stimulerer bevægelsesglæden og introducerer de mindste til atletikkens fantastisk verden, med masser af hop, spring, kast og løb i børnehøjde 

Børneatletik (6-7, 8-9 år) OBS venteliste - skriv til os for at komme på listen.
På disse hold, handler træningen først og fremmest om at have det sjovt. Her laver man alt muligt lige fra leg til længdespring og fokus for trænerne er, at få atletikken ind i legene. Derfor er der mange kaste-, løbe- og springlege, men en rolig leg er der også plads til. Det handler om at børnene har det sjovt, bliver motorisk stimuleret, får rørt sig og så småt får stiftet bekendtskab med atletikkens grunddiscipliner.

Ungdomsatletik (10-11 og 12-13 år og 14-15 år)
Hos de ældre hold kommer der mere atletik ind i træningen og vi bestræber os på, at få trænet nogle af disciplinerne hver gang. Opvarmningen er altid løb og lidt leg, og derefter går vi i gang med øvelser. Vi træner de øvelser der har relevans for denne aldersgruppe, men ikke altid er øvelsen en atletikdisciplin. Det er vigtigt, at man i denne aldersgruppe begynder at træne børnenes koordination og styrke og derfor ser i os lave alt muligt lige fra gymnastik til at kaste med tennisbolde.

Junioratletik (fra 16-19 år)
Hos juniorerne kommer der mere fokus på disciplinspecifik træning. Atleterne træner nu i forskellige grupper med primær fokus på Sprint og hæk, Spring, Kast eller Længere løb. Der trænes stadig meget koordination, kondition og grundstyrke, for at sikre gradvis udviklingen af atleterne og sørge for at kroppen kan følge med. De fleste øvelser inden for atletikken kræver en del tekniske færdigheder, og derfor trænes der også en del teknik, så man senere er klar til senioratletik. 


Kontaktpersoner

Ida Regitze Krag
Klubkoordinator
ida@hvidovre-atletik.dk
Tlf.: +45 60 66 61 20