Abdi viste sin klasse ved VM med hurtigste danske tid i 20 år

  • Af Tom Jensen
  • 03/04/2018
  • #hvidovream #hvidovre

Abdi Hakin Ulad leverede en fornem præstation ved VM halvmaraton som 5.bedste europæer

Kan man være utilfreds, når man lige har sat personlig rekord på halvmaratondistancen, er blevet nummer 29 ved VM og 5.bedste europæer, og undervejs har sat Dansk Rekord på 20 km? Når man er så superambitiøs som Abdi Hakin Ulad er, så er svaret ja!

Jeg er i mit livs form, og har en tid på 1.01 timer i mig, så jeg er lige nu dybt frustreret over, at forholdene var som de var. Der blev løbet taktisk de første 7 km, hvorefter favoritterne satte ind med et ryk, da feltet gik ind i modvinden. Jeg kom til at ligge i anden gruppe med en masse verdensklasseløbere, men ingen ville tage teten, så selv om jeg gik frem, så var det en umulig opgave i modvinden at få kontakt.” fortæller en frustreret Abdi Hakin Ulad.

Ved 15 km fik løberne igen vinden i ryggen, og Abdi formåede at løbe så hurtigt som 14.37 minut på de næste 5 kilometer, hvilket betød, at han både løb den sidste halvdel af løbet hurtigere end den første halvdel, hvilket er ganske usædvanligt. Det hurtige tempo betød en forbedring af Abdis egen Danske Rekord på 20 km med 9 sekunder til 59.07 minut, og at han med 1.02.15 timer var blot 20 sekunder fra at slå Carsten Jørgensens Danske Rekord fra 1998.

Da vi røg over i modvinden blev det samtidig utrolig koldt, og jeg fik problemer med min ene læg fra 12 kilometer. Jeg blev simpelthen så frustreret og rasende over at tingene ikke lige gik min vej, at jeg trådte på speederen, da vi røg over i medvinden igen fra 15 kilometer. Der er rigtig mange ting at glæde sig over, men jeg er frustreret over, at jeg ikke nåede at udnytte min gode form maksimalt”, sagde Abdi Hakin Ulad efter løbet.

Jeg er imponeret over Abdis evne til at analyse og perspektivere løbet efterfølgende, hvilket bekræfter mig i, at der fortsat er masser af uforløst potentiale at komme efter. Jeg er imponeret af hans negative split, der også fortæller en masse om en løber, der ikke har fået det maksimale ud af sit løb. Det er noget vi kommer til at bruge positivt i processen frem mod EM i Berlin til august på den fulde maratondistance. Abdi har vist at han er i europæisk topklasse, og vi håber selvfølgelig på, at han får det optimale løb ved EM, og hvem ved hvad der så kan ske!” siger en tilfreds sportschef Michael Bruun Jepsen.

Næste vigtige løb for Abdi Hakin Ulad bliver et internationalt halvmaratonløb i Tjekkiet den 2.juni, der traditionelt er et af de hurtigste halvmaratonløb i verden. Herefter står den på 2 måneders benhård forberedelse i det kenyanske højland frem mod EM på maraton søndag den 6.august.

Seneste nyheder

Generalforsamling tirsdag 12. marts

 

ORDINÆR GENERALFORSAMLING
Tirsdag d. 12. marts 2018
Kl. 19.30 i...

Abdi viste sin klasse ved VM med hurtigste danske tid i 20 år

Kan man være utilfreds, når man lige har sat personlig...

Girlpower med 5 gange EM-guld til Inge og Maria

Maria Sløk er bestemt ikke et ubeskrevet navn i atletikkredse...