Girlpower med 5 gange EM-guld til Inge og Maria

  • Af Tom Jensen
  • 28/03/2018
  • #hvidovream #hvidovre

Hvidovres kastere ryddede bordet ved Europamesterskaberne for masters

Maria Sløk er bestemt ikke et ubeskrevet navn i atletikkredse med adskillige Danske Mesterskaber, Danske Rekorder og landsholdspladser, men det var alligevel helt nyt terræn hun skulle indtage, da hun fik sin debut ved et internationalt Mastersmesterskab. Netop fyldt 35 år var hun den nye pige i klassen, og hvilken debut Maria Sløk fik, da hun fuldstændig overlegent vandt både kuglestød med 14,25 meter og diskoskast med 45,08 meter.

Dette var mit første internationale mesterskab som masters, men det bliver bestemt ikke mit sidste! Jeg er rigtig glad og tager nu på en uges træningslejr, så jeg er godt forberedt til sommerens udfordringer, hvor VM for masters i Malaga bestemt lyder tillokkende” sagde en glad Maria Sløk.

En der bestemt ikke var debutant i denne her sammenhæng var superatleten Inge Faldager, der her deltog ved sit 20.Europamesterskab, og igen fik udvidet sin imponerende medaljesamling. Det er Inge Faldagers første sæson i klassen for kvinder 70-74 år, og med 3 Europamesterskaber og to mesterskabsrekorder i hammerkast og vægtkast fik hun i den grad vist sig fra sin bedste side. Ud over dette blev det også til guld i diskoskast.

Inge Faldager er nu oppe på svimlende 35.europamesterskabstitler i sin foreløbige karriere, og der er intet der tyder på, at det stopper her. Og med mere end 15 konkurrenter i hver af de forskellige øvelser, så er det ikke fordi der mangler international konkurrence, men der er ingen der kan hamle op med Hvidovrekasteren. Og det vil derfor ikke være en overraskelse, hvis hendes hidtil 27 guld ved verdensmesterskaber bliver til endnu flere, når VM til september lukker og slukker sæsonen.

Det er helt vildt, at vi har så højt et internationalt mastersniveau i kastegruppen i øjeblikket”, siger en stolt og glad kastetræner og sportchef, Michael Bruun Jepsen, der fortsætter: ”Fantastisk debut til Maria Sløk, der jo i den grad går Inge Faldager i bedene, og helt vildt at de vender hjem med 5 titler, og endnu vildere, at kastegruppen bliver suppleret op med Knud Høyer og Torben Søderberg, der begge tidligere har vundet VM-guld og Vivian Kraft, der vandt EM i diskoskast i Århus sidste sommer. VM i efteråret kan godt blive rigtig interessant for kastegruppen!

Seneste nyheder

Generalforsamling tirsdag 12. marts

 

ORDINÆR GENERALFORSAMLING
Tirsdag d. 12. marts 2018
Kl. 19.30 i...

Abdi viste sin klasse ved VM med hurtigste danske tid i 20 år

Kan man være utilfreds, når man lige har sat personlig...

Girlpower med 5 gange EM-guld til Inge og Maria

Maria Sløk er bestemt ikke et ubeskrevet navn i atletikkredse...