DM i 10 km cross: Abdi vandt Kongepokalen for 5.gang

  • Af Tanja Ravnholt
  • 19/03/2018
  • #DM #Abdi #AbdiHakinUlad #AlexanderSiedler #HvidovreAM #10 km

Alexander Siedler gjorde som Abdi, da han også løb med U20-titlen

Helt tilbage i 1905 udsatte Kronprins Christian, den senere Kong Christian X, en evigt vandrende pokal til vinderen af det Danske Mesterskab i crossløb for mænd, og er uden sammenligning det mest prestigefyldte DM man kan vinde som løber i Danmark. Hvidovre Atletik og Motions Abdi Hakin Ulad har før prøvet at stå med pokalen i hænderne, så det var ikke en ukendt følelse, da han for femte gang i karrieren i weekenden kunne løfte Kongepokalen som bevis på, at han også i 2018 er Danmark bedste crossløber.

Det var ellers lige ved at gå galt i starten af løbet, for da skuddet løb, så manglede man Abdi Hakin Ulad på startstregen. Starttidspunktet var først blevet udsat og i sidste øjeblik blev det annonceret at man alligevel løb til tiden, og på det tidspunkt var Abdi Hakin Ulad i gang med at smide overtrækstøjet og skifte til sine konkurrenceløbesko. De bedste løbere havde derfor fået et forspring på ca. 150 meter, da Abdi Hakin Ulad halsende kom sprintende over startstregen. Der gik dog kun halvanden kilometer før end der var kontakt med førergruppen, og ved 4 kilometer mærket satte Abdi Hakin Ulad et ryk ind, som to af de andre løbere turde rykke med på, men allerede 400 meter senere var de også nødt til at slippe, og resten af løbet var Abdi Hakin Ulad aldrig truet.

Jeg tror aldrig jeg har løbet så hurtigt den første kilometer, og var glad for at de ikke lagde ud i et alt for hidsigt tempo. Men jeg har været godt løbende de sidste par uger efter jeg kom retur fra en træningslejr i Kenya. At vinde i dag var en kærkommen bekræftelse på at den gode form for alvor er på vej igen, og jeg er stolt over at kunne vinde titlen igen i år! Nu ser jeg frem til DM på 10 km landevej om et par uger og derefter venter forårets helt store mål i form af VM på halvmaraton i spanske Valencia den 24.marts”, sagde en lettere forpustet Abdi Hakin Ulad efter at være kommet over målstregen.

Og det var ikke kun Abdi Hakin Ulad der var godt løbende. Også den 19-årige Alexander Siedler Nielsen var ganske overlegen i U20-klassen, hvor han i lighed med Abdi sled sig fri af de andre U20-løbere efter 4 kilometer, og herfra støt øgede afstanden, så han var næsten 1 minut foran den nærmeste forfølger.

Med VM i cross næste år i Århus, så var det rigtig positivt at se Alexander i den grad dominere juniorklassen, og man må sige at han for alvor har meldt sig ind i kampen for at komme på det danske U23-hold, som han rykker op til efter nytår. Og rigtig positivt at se Abdi igen have fart i benene. Der er ingen tvivl om at daglig sparring med nogle af verdens bedste løbere på hans træningslejr i Kenya har været med til at skærpe formen. Sammen med Team Danmark er vi i gang med at indhente data på, hvordan træningslejr i højden påvirker Abdi og hans form, og specielt efter hans hjemkomst. Det bliver værdifulde data i jagten på at ramme topformen til EM i Berlin på maraton til august måned, men først gælder det VM på halvmaraton om 3 uger, og lige nu ser det rigtig positivt ud”, slutter sportschef Michael Bruun Jepsen af.

Seneste nyheder

Generalforsamling tirsdag 12. marts

 

ORDINÆR GENERALFORSAMLING
Tirsdag d. 12. marts 2018
Kl. 19.30 i...

Abdi viste sin klasse ved VM med hurtigste danske tid i 20 år

Kan man være utilfreds, når man lige har sat personlig...

Girlpower med 5 gange EM-guld til Inge og Maria

Maria Sløk er bestemt ikke et ubeskrevet navn i atletikkredse...