Thea Jensen tager DM-titel nummer 11 i træk

  • Af Hvidovre Avis
  • 01/03/2018
  • #hvidovream #hvidovre #dmu2018

Det blev til 23 finaler for Hvidovre AM ved DM Ungdom

Sidste weekend vandt Thea Jensen sit første danske seniormesterskab i kuglestød, så hun var naturligvis kæmpefavorit, da der i weekenden blev afviklet de danske mesterskaber for ungdom indendørs i Skive. Og Thea Jensen svigtede ikke tilliden, da hun ganske suverænt vandt med karrierens næst længste stød på 14,28 meter. Thea Jensen er nu ubesejret ved danske ungdomsmesterskaber i kuglestød siden 2013, og da titlen er på spil både indendørs og udendørs, så kan hun til august i Ålborg vinde sit 12.mesterskab i træk.

Thea er i gang med en usædvanlig rekordliste, og jeg mindes ikke nogen der har gjort noget tilsvarende i dansk atletik nogensinde. Men det er ikke noget der fylder noget, det er jo et blot et flot biprodukt af, at det går rigtig godt, og det håber vi selvfølgelig at det fortsætter med. Nu skal vi i gang med en hård og omfattende træningsperiode med fokus på opbygning af yderligere fysik, så Thea står godt rustet til sommerens VM U20 og Nordisk U20 mesterskab på hjemmebanen i Hvidovre den 11-12.august”, sagde sportschef og træner Michael Bruun Jepsen.

Hvidovre AM stillede med et ungt hold, hvor en del var debutanter og mange var førsteårs atleter i de forskellige aldersgrupper der dækker to årgange. Derfor var det ikke så overraskende at det kun blev til 5 medaljer, men til gengæld rigtig glædeligt at det blev til hele 23 finalepladser, hvilket fortæller noget om det potentiale der er i den unge trup.

Diskos- og hammerkasteren, Annesofie Hartmann og Stefan Lehnert, viste begge i kuglestød, at vinterens fysiske træning har været vellykket, da de satte personlige rekorder med over en halv meter og begge erobrede bronzemedaljer med henholdsvis 12,20 meter og 14,65 meter.

Mellemdistanceløberen Sebastian Bergman viste tænder på 800 meter hos drenge 16-17 år, og lå længe til at tage en medalje, men måtte efter et hårdt ryk godt halvvejs sande at der ikke var kræfter helt frem til målet, så det blev til en 4.plads med 2.05 minutter. Mathias Sikora tog samme placering hos aldersgruppen over, da han i ny klubrekord fik noteret 9.40,23min på 3000m. Hos sprinterne blev det til en overraskende guldmedalje hos drenge 20-22 år på den afsluttende 4x200 meter stafet, hvor David Otzen frækt udnyttede, at der i det sidste sving blev plads til at overhale indenom, hvilket betød stor jubel hos holdkammeraterne Sebastian Bergmann, Haris Khan og Andreas Antoft.

I stangspring var der debut til en meget nervøs Alberte Jakobsen hos de 16-17 årige piger, men med en tangering af personlig rekord og en 5.plads, så blev det til en lovende debut. En plads bedre blev det til Jonas Linneman, der hos drenge 18-19 år satte personlig rekord i højdespring med 1,75 meter. Bedst af alle springerne var dog 15-årige Miso Buha, der tog bronze i trespring med meget lovende 12,20 meter.

At vi uden Kristoffer Hari, der jo er taget til USA på et scholarship, og uden løberne Alexander Siedler og Louis Cantby, der er på træningsophold i Kenya alligevel formår at tage 5 medaljer og komme i hele 23 finaler, der må betragtes som ganske fornuftigt”, udtalte en tilfreds Sportschef, Michael Bruun Jepsen, som afslutning på DM-weekenden.

Seneste nyheder

Generalforsamling tirsdag 12. marts

ORDINÆR GENERALFORSAMLING
Tirsdag d. 12. marts 2018
Kl. 19.30 i...

Abdi viste sin klasse ved VM med hurtigste danske tid i 20 år

Kan man være utilfreds, når man lige har sat personlig...

Girlpower med 5 gange EM-guld til Inge og Maria

Maria Sløk er bestemt ikke et ubeskrevet navn i atletikkredse...